Hammaslääkäripäivät INNOVAATIO

Hammaslääkäripäivien Innovaatio-palkinto 2016:
MeridentOptergo Oy pitkäjänteisestä työstä luppien kehittämisessä

Innovaatio-palkinto myönnetään vuosittain yritykselle, joka on kehitystyöllään parantanut hammaslääkäreiden työskentelyolosuhteita, potilasturvallisuutta tai potilaan hoitoa. Hammaslääkäripäivien näyttelyn kohokohtia esiin tuovan Innovaatio-palkinnon saajan valitsi hammaslääketieteen asiantuntijoista koostuva ryhmä.

 

Innovaatio 2016: MeridentOptergo teki luppien käytöstä standardin

MeridentOptergo

MeridentOptergo on tehnyt pioneerityötä suomalaisen hammaslääkärikunnan tarkan lähinäkemisen puolesta. Yritys on tuonut lupit suomalaisille hammaslääkäreille päivittäiseen käyttöön. MeridentOptergon lupit ovat parantaneet hammaslääkäreiden työn tarkkuutta ja vaikuttavat näin positiivisesti annetun hoidon laatuun. Lupit myös parantavat työergonomiaa, mikä puolestaan tehostaa työskentelyä ja ehkäisee tuki- ja liikuntaelinoireita, jotka ovat tyypillisiä hammashuoltotyötä tekeville.

MeridentOptergon tuotteet ovat kevyitä ja helppokäyttöisiä. Tuoteperheeseen kuuluu luppien lisäksi muun muassa niihin integroitavia lamppuja. Yrityksen palvelukonsepti sisältää aina tuotteiden räätälöinnin käyttäjille vastaanotolla, autenttisissa työolosuhteissa. Osasto 1d11.

MO ultralight flip up

MO ultralight flip up

 

 

Innovaatio 2016 kunniamaininta: HELPie (Medrian Oy)

  medrian

Kotimainen HELPie on uudenlainen, kertakäyttöinen ja ergonominen yhdistelmä purutuesta, kielenpitimestä ja syljenimusta. HELPie pitää potilaan suun auki miellyttävällä tavalla pitkänkin toimenpiteen ajan. Lisäksi se helpottaa hoitohenkilökunnan työskentelyä varsinkin yksin työskennellessä ja säästää työskentelyaikaa. Osasto 2e21 (Hammasväline).

helpie

 

Innovaatio 2016 kunniamaininta: Planmeca ProModel (Plandent Oy)

 planmeca

Planmeca ProModel on palvelu potilaskohtaisten implanttien, leikkausohjaimien ja tietokonetomografiatutkimuskuvien perusteella valmistettujen kallomallien luomiseen. Palvelun 3D-tekniikalla säästetään leikkausten toimenpideaikaa ja tulokset ovat tarkempia kuin perinteisillä menetelmillä. Toimenpiteet ovat turvallisempia, toipumisajat lyhempiä ja tulos esteettisempi. Uraauurtava teknologia tuo esiin suomalaista osaamista myös maailmalla, ja se oli käytössä pohjoismaiden ensimmäisessä kasvojen kudostensiirtoleikkauksessa. Osasto 1e5.

Planmeca ProModel