Skip to content

Innovaatio-palkinto 

Innovaatio-palkinto myönnetään yritykselle, joka on kehitystyöllään parantanut hammaslääkäreiden työskentelyolosuhteita, potilasturvallisuutta tai potilaan hoitoa. Hammaslääkäripäivien näyttelyn kohokohtia esiin tuovan Innovaatio-palkinnon saajan valitsee hammaslääketieteen asiantuntijoista koostuva ryhmä. Palkinto jaetaan jatkossa joka toinen vuosi.

Innovaatio 2019 on kunniamaininta, joka annetaan yritykselle tai yhteisölle, joka on kehittänyt uutta tai hyödyntänyt olemassaolevaa teknologiaa, laitteistoa tai palvelua niin, että se parantaa hammaslääkäreiden työskentelyolosuhteita tai potilasturvallisuutta tai tekee käsittelystä/hoidosta kestävämmän, helpomman tai muuten paremman. Innovaation täytyy olla jo markkinoilla saatavilla, eli kehitysasteella olevia innovaatioita ei huomioida.

Yksi yritys on voinut ilmoittautua mukaan enintään kahdella innovaatiolla. Saman tuotteen kanssa voi myös ilmoittautua eri vuosina uudelleen, jos innovaation hyödyistä on saatu lisänäyttöä tai sitä on jatkokehitetty edelleen.

Innovaatio 2019 -voittajat

Kilpailun voittajat on nyt julkistettu! Innovaatio-palkinto myönnettiin LM-Dentalille, joka pitkäjänteisellä kehitystyöllään Suomessa on luonut alan standardeja maailmanlaajuisesti. Yritys on kehittänyt hammashoidon käsi-instrumentteja, oikomiskojeita ja laitteita sekä niihin liittyviä järjestelmiä. Yritys on Euroopan nopeimmin kasvava käsi-instrumenttien valmistaja ja Pohjoismaiden markkinajohtaja. Yli 80 % tuotteista menee maailmanlaajuiseen vientiin.

Kunniamaininnat:

Hammaskeiju-erytritolipastilli (XyliMind Oy)

PlanID™-tunnistautumisjärjestelmä (Planmeca Oy)

Lue lisää voittajista

LM-Dental

Hammaskeiju-erytritolipastilli

PlanID™-tunnistautumisjärjeste

Aiemmat Innovaatio-palkitut:

2017:
Innovaatio: Konsultaatioportaali QAdental

Kansainvälinen, hammaslääketieteen asiantuntijoille suunnattu konsultaatioportaali vie osaamista netin avulla etänä sinne, missä sitä ei muuten olisi, ja tasoittaa etenkin syrjäseutujen osalta terveydenhuollon puutteita. QAdentalin avulla peruskoulutetut hammaslääkärit pystyvät tekemään haasteellisempia hoitoja erikoishammaslääkäreiden etäohjauksen avulla. QAdentalissa kaikki asiantuntijoiden vastaukset kerryttävät tietopankkia, ja ne jäävät palvelun käyttäjien nähtäviksi. Palvelun myötä hoidon laatu paranee ja kustannuksissa säästetään.

Kunniamaininta: Dentsply Sironan CEREC Guide 2 -ohjelma (Hammasväline Oy)
Kunniamaininta: Planmeca CALM™ algoritmi (Plandent Oy)

2016:
Innovaatio: MeridentOptergon lupit
Kunniamaininta: HELPie (Medrian Oy)
Kunniamaininta: Planmeca ProModel (Plandent Oy)

2015:
Innovaatio:  KaVo DIAGNOcam
Kunniamaininta: Planmeca Ultra Low Dose™ -kuvantamisprotokolla
Kunniamaininta: Salli Swing -satulatuoli (Salli Systems)