Skip to content

Hammaslääkäripäivät 2019

Kiinni ajassa – katse tulevaan”

NäyttelyLuento-ohjelma
JärjestötoriHands On -esittelyt

Hammaslääkäripäivät tarjoaa tietoa, koulutusta ja kontakteja

Hammaslääkäripäivät on hammaslääketieteen suurin koulutus- ja näyttelytapahtuma Suomessa. Näyttelyn järjestää Messukeskus ja luento- sekä oheisohjelmasta vastaa Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia.

Tapahtumassa on runsaasti ohjelmaa ja ajankohtaisia puhujia. Tänä vuonna ohjelmassa nostetaan esiin esimerkiksi päiväkotien rooli hammasterveyden edistäjänä sekä haasteet kehitysvammaisten hammashoidossa.

Tutustu 2019 ohjelmaanTutustu 2019 näytteilleasettajiin

Apollonian posterinäyttely

Posterinäyttelyssä Apollonian jäsenillä on mahdollisuus esittää tutkimustensa tuloksia postereina. Tapahtumassa esitellään tutkimuksia, jotka on aiemmin esitetty tieteellisissä kongresseissa, mutta mukaan voi lähettää abstrakteja, jotka esittelevät uutta, aiemmin julkaisematonta tietoa. Hyväksytyt abstraktit luetellaan Hammaslääkäripäivien ohjelmassa. Ilmoittautuminen posterinäyttelyyn on päättynyt.

Lue lisää posterinäyttelystä

Tule Järjestötorille notkistumaan

Torstaina ja perjantaina Hammaslääkäripäivien Järjestötorilla Personal Trainer ja psyykkinen valmentaja Toni Vilander opastaa miten kroppa saadaan notkeaksi ja miten opit viedään myös vastaanotolle. Lisäksi Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja Matti Pöyry ja pääsihteeri Vesa Pohjola vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin aiheesta miksi kannattaa olla Hammaslääkäriliiton ja Apollonian jäsen.

Lue lisää

Tutustu ohjelmaan

Vuonna 2019 Hammaslääkäripäivillä on uusi ohjelmapiste, Areena-lava, joka on täynnä ajankohtaisia aiheita. Kaikki lavan ohjelma on maksutonta kaikille kävijöille! Huomaathan, että sisäänpääsy tapahtumaan vaatii rekisteröitymisen. Jokaisena tapahtumapäivänä Areena-lavalla kuullaan myös mielenkiintoinen keynote-puheenvuoro. Tutustu ohjelmatärppeihin alla sekä tapahtuman maksuttomaan ohjelmaan >>

Älä unohda myöskään DigIT PopUp -ohjelmaa, jossa esitellään alan uusimpia digiratkaisuja. Aiheina tänä vuonna ovat Teknologiaratkaisuja hammaslääkäreiden avuksi sekä Hammaslääkärin toinen rooli – Keskustelu yrittäjyydestä.

Digit Popup

Päiväkotien erityisasema suun terveydessä

Käypä hoito -suosituksen mukaan lasten hampaat pitäisi harjata päiväkodeissa, mutta miten se käytännössä toteutetaan? Ohjelmassa kuullaan käytännön esimerkki Liperin kunnasta, jossa hampaiden harjaus on osa varhaiskasvatuksen arkirutiineja.

Työssä jaksamisen tukeminen

Sosiaali- ja terveysala on yksi kuormittuneimpia aloja. Tehyn työympäristöasiantuntija Kaija Ojanperä kertoo, miten työssä jaksamista tuetaan ja miten sote-alojen työpaikat yritetään saada tarpeeksi vetovoimaisiksi, että koulutettu henkilöstö saadaan pidettyä alalla.

Erityisryhmien hammashuolto

Miten taataan hyvä ja inhimillinen hoito haastaville ryhmille, kuten kehitysvammaisille tai hammashoitoa pelkääville lapsille, joiden hoitokerrat on tästä syystä järkevä minimoida. Monesti nukuttaminen on avain diagnoosiin ja suun hoitoon.

Maksuttomat Hands on -esittelyt

Hands on -esittelyt tapahtuvat näyttelyosastoilla. Aiheina tänä vuonna ovat koneellinen juurihoito ja oikomishoidon skannerit. Sessioissa osallistujat jaetaan pienryhmiin, jotka opastetusti kiertävät esittelyjä pitävien yritysten osastoilla. Osallistuminen Hands on -sessioihin on maksutonta.

Lue lisää

Suun terveyden rooli osana yleisterveyttä

Tutkimusten mukaan suun sairaudet altistavat sydän- ja verisuonisairauksille ja tulehdussairauksille. Infektiot suussa ovat myös yksi diabeteksen riskitekijä. Lääkäreiden ja hoitajien tulisi tunnistaa työssään ne potilaat ja tilanteet, joissa suun terveydestä tulee erityisesti huolehtia.

Case – erilainen urapolku

Ulla Harjunmaa on toiminut hammaslääkärinä Namibiassa ja Nepalissa ja tehnyt kliinistä tutkimusta Malawissa. Ulla kertoo erilaisen, monipuolisen uratarinansa. Tule kuulemaan miten sinä voit löytää oman polkusi.

Hammashoidon laatu Suomessa

Mistä kuluttaja tietää, mistä saa hyvää hammashoitoa tai kuka on hyvä hammaslääkäri? Miksi hampaat kannattaa hoidattaa Suomessa eikä ulkomailla? Tule kuuntelemaan Suomen Hammaslääkäriliiton Matti Pöyryn puheenvuoroa aiheesta. Puheenvuoron tarjoaa Plandent.

Verottaja sanoi ammattimessuille kyllä!

Ammattimessuilla vieraileminen kannattaa hyödyntää henkilöstökoulutuksena!

Työnantaja saa veroedun kun messukäynti on osa työnantajan koulutussuunnitelmaa, liittyy työntekijän ammatillisen osaamisen edistämiseen ja on osa työntekijän palkallista työaikaa. Tarkemmat kriteerit ja ohjeet edun hakemiseen löydät esimerkiksi Messukeskuksen sivuilta. Tervetuloa messuille kehittymään!