Hammaslääkäripäivät INNOVAATIO

Hammaslääkäripäivien Innovaatio-palkinto 

Innovaatio-palkinto myönnetään yritykselle, joka on kehitystyöllään parantanut hammaslääkäreiden työskentelyolosuhteita, potilasturvallisuutta tai potilaan hoitoa. Hammaslääkäripäivien näyttelyn kohokohtia esiin tuovan Innovaatio-palkinnon saajan valitsee hammaslääketieteen asiantuntijoista koostuva ryhmä. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi, seuraavan kerran vuosina 2017 ja 2019.

Hammaslääkäripäivien näytteilleasettajat voivat jättää ehdotuksensa Innovaatioksi 21.9. mennessä.

Innovaatio 2017 -ehdotus

 

 

Innovaatio 2016: MeridentOptergo teki luppien käytöstä standardin

MeridentOptergo

MeridentOptergo on tehnyt pioneerityötä suomalaisen hammaslääkärikunnan tarkan lähinäkemisen puolesta. Yritys on tuonut lupit suomalaisille hammaslääkäreille päivittäiseen käyttöön. MeridentOptergon lupit ovat parantaneet hammaslääkäreiden työn tarkkuutta ja vaikuttavat näin positiivisesti annetun hoidon laatuun. Lupit myös parantavat työergonomiaa.

MO ultralight flip up

MO ultralight flip up

Innovaatio 2016 kunniamaininta: HELPie (Medrian Oy)

  medrian

Kotimainen HELPie on uudenlainen, kertakäyttöinen ja ergonominen yhdistelmä purutuesta, kielenpitimestä ja syljenimusta. HELPie pitää potilaan suun auki miellyttävällä tavalla pitkänkin toimenpiteen ajan. Lisäksi se helpottaa hoitohenkilökunnan työskentelyä varsinkin yksin työskennellessä ja säästää työskentelyaikaa.

Innovaatio 2016 kunniamaininta: Planmeca ProModel (Plandent Oy)

 planmeca

Planmeca ProModel on palvelu potilaskohtaisten implanttien, leikkausohjaimien ja tietokonetomografiatutkimuskuvien perusteella valmistettujen kallomallien luomiseen. Palvelun 3D-tekniikalla säästetään leikkausten toimenpideaikaa ja tulokset ovat tarkempia kuin perinteisillä menetelmillä. Toimenpiteet ovat turvallisempia, toipumisajat lyhempiä ja tulos esteettisempi. Uraauurtava teknologia tuo esiin suomalaista osaamista myös maailmalla, ja se oli käytössä pohjoismaiden ensimmäisessä kasvojen kudostensiirtoleikkauksessa.